Recept voor de beste chocomousse van de wereld

Recept voor de lekkerste chocolademousse van de wereldIk weet het, het is hoog gegrepen, maar met volgend recept maak je de (in mijn ogen) beste chocomousse (chocolademousse, chocoladeschuim, of hoe je het ook wil noemen) van de hele wereld…

Smakelijk!

Wat heb je nodig?

  • 6 eieren
  • 120g poedersuiker
  • 6 repen pure chocolade van Côte d’Or (+/- 150g
  • 1 klontje vetstof (boter bvb.)

Voila, en daarmee gaan we aan het werk:

  1. Klop de eierdooiers met de gezeefde poedersuiker.
  2. Laat de chocolade en de vetstof smelten in een warmwaterbad (au bain marie). Eventueel kan je 2 lepels room toevoegen om de smaak een beetje zachter te maken.
  3. Voeg de eierdooiers bij de gesmolten chocolade.
  4. Klop het eiwit stijf en hef het onder het mengsel.
  5. Alles goed mengen en in potjes gieten.
  6. Nachtje in de frigo.
  7. Genieten maar!

Echt eenvoudig, want ik kan het zelf al maken, en dat wil het een en het ander zeggen ;-)

Share

86 thoughts on “Recept voor de beste chocomousse van de wereld

  1. juist gemaakt voor morgen,
    ruikt lekker, en geloof mij, da is al veel bij mij ;-))
    zal morgen laten weten of we opgenomen zijn in het ziekenhuis of niet:-))))

  2. lekker chocomousse maar ik hbe geen zin om het te maken hahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahaha
    alleeen als ik zin heb

  3. wij maken die van ons ook zo, wel zonder de boter en room en idd hij is de allerbeste! wij smelten onze chocola(en echt waar, alleen cote d’or gebruiken!!!) op deze manier: in brokjes doen en er kokend water overgieten, als je ziet dat de chocolade gesmolten is, kan je het water eraf gieten, niet roeren natuurlijk!

  4. Ik heb het gemaakt en het is heeeeel lekker , das echt de beste chocomousse van heel de wereld die ik heb gegeten . Ik ga het zeker nog maken ;-p xx

  5. wij maken hem altijd zo ken het niet anders ;) en het moet cotedor chocolade zijn das de beste ;) ja ik gebruik melkchocolade 150 gram en zon klein reepje pure per ei(portie)

  6. Hey, ik wil dit graag voor mijn gastgezin maken. Maar mijn gastmama is allergisch voor melkproducten. (We hebben wel al speciale chocolade gevonden voor haar), maar kan ik de boter/room gewoon weglaten?

  7. heej,
    misschien een domme vraag maar moet het per se zo lang in de frigo?
    ik moet voor ‘t school een dessert maken op de moment zelf ( in het school) en anders moet ik iets anders maken
    alvast bedankt x

  8. ik ind het een lekkere recept maar het probleem is dat het niet 1 dag op moet komen wan tik had het 4 uren in de koekast gezed en het was de top

  9. ‘k hoo dat het gelukt is….ik denk dat ik m’n eiwit nie lang genoeg geklopt heb…..’t zal misschien een chocodrankje worden…;-)))

  10. het recept is gelukt ondanks dat ik wat dingen door elkaar heb gehaald! Thanks mn zus zal er blij mee zijn:) ze mag namelijk geen melk ivm galactosemie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>